Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi

Ankara Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 1400 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşma ile birlikte ortalama yevmiyeler 300 lira civarına yükseldi.

Ankara Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 1400 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Anlaşma ile birlikte ortalama yevmiyeler 300 lira civarına yükseldi. Bekar ya da çocuğu olmayan bir çalışanın maaşı net 7 bin 262 lira oldu. Haftalık çalışma saati de sözleşmeyle beraber 40 saat olarak belirlendi.

Mamak Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 1400 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Mamak Belediyesi Kültür Merkezindeki imza töreninde konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ortalama yevmiyelerin 300 lira civarında olacağını belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sözleşmenin işçilere ciddi kazanımlar sunduğunu ifade etti:

-Yeni başlayan birisinin bekar ya da çocuğu olmayan bir ailesi olduğunu düşündüğümüzde alacağı net rakamı 7 bin 262 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Haftalık 40-45 saat çalışma konusu çok fazla konuşulan bir konuydu. Son olarak bu konuda görüşmeler neticesinde haftalık çalışma saatinin sözleşmeyle beraber 40 saat olarak belirlenmesini sağlamış olduk. Bununla beraber ilklerden bir tanesi de kıdemin sözleşmeye konulması şeklinde oldu. Yani her yıl itibarıyla çalışanlarımızın maaşlarına ilave bir katkı sağlayacağız. 
# ankara # sendika # toplu iş sözleşmesi # belediye başkanı # son # mamak # çok # Ankara Mamak Belediyesi # hizmet-iş sendikası # Murat Köse