Dugina suikastinde yeni isme ulaşıldı

Rus siyaset bilimci Darya Dugina suikastıyla ilgili soruşturmada yeni isimlere ulaşıldı. Rusya Federal Güvenlik Servisi, saldırıyı Natalya Vovk ile birlikte hazırladığı belirlenen Ukrayna vatandaşının görüntülerini yayınladı. Öte yandan Darya Dugina’nın babası strateji uzmanı Aleksandr Dugin, suikastla ilgili konuştu. Suikasttan Ukrayna’nın sorumlu olduğunu vurgulayan Dugin, “Hedef ben değil, kızımdı. Darya’yı öldürmek için her şeyi yaptılar" ifadelerini kullandı.

Rus siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi, saldırının faili Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk’un suç ortağına ulaştı.

FSB’den yapılan açıklamada, söz konusu kişinin 1978 doğumlu, Ukraynalı sabotaj ve terör grubunun üyesi Bogdan Tsıganenko olduğu bildirildi.

FSB'nin açıklamasına göre, Natalya Vovk ve Bagdan Tısganyenka, suikasti birlikte yaptı. Tısganyenka, 30 Temmuz 2022'de Rusya'ya giriş yaptı ve suikasttan bir gün önce de ülkeden ayrıldı.

Açıklamaya göre, Natalya Vovk’a Kazakistan vatandaşı Yulia Zayko adına düzenlenmiş sahte araç plakası ve evrakı sağlayan Tısganyenka idi… Ayrıca saldırıda kullanılan bombanın yapımında da Natalya Vovk’a yardım etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Bagdan Tısganyenka’nın; Rusya'ya girişi, Natalya Vovk'la birlikte aynı araçta bulunduğu, sahte plakaları aldığı ve ülkeden ayrıldığı anlara dair görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Öte yandan Darya Dugina'nın babası siyaset ve strateji uzmanı Aleksandr Dugin, suikastle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Darya Dugina neden öldürüldü?" isimli belgeselde konuşan Dugin, asıl hedefin iddia edildiği gibi kendisi olmadığını söyledi. Dugin, "Hedef kızımdı. Darya'yı öldürmek için her şeyi yaptılar" dedi.

Suikastın sorumlusunun Ukrayna olduğunu da yineleyen Dugin, “Darya güçlü devlet fikrini savunuyordu. Rusya ile ilgili siyasi fikirleri nedeniyle hedef alındı” ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # cia # Ukrayna # terör # nato # belarus # aleksandr dugin # 2022 # Donbass # Rusya Federal Güvenlik Servisi # azak taburu # Ukrayna İstihbarat Servisi # Vasili Prozorov # 2014 Maidan Darbesi