Nae Sao Paulo gemisi için söküm firmasından yeni teklif

İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm işlemlerinin yapılması planlanan Nae Sao Paulo isimli uçak gemisiyle ilgili SÖK Denizcilik firmasından açıklama geldi. Firma yetkilileri, yüksek oranda asbest olduğu iddia edilen geminin üçüncü "Tehlikeli Madde Envanter Raporunun” Türk kara suları dışında hazırlatılması için “hazır ve istekliyiz” dedi.

İzmir Aliağa’da sökülmesi planlanan tartışmalı Nae Sao Paulo isimli uçak gemisiyle ilgili Sök Denizcilik firmasından açıklama yapıldı. Firma yetkilisi, geminin üçüncü "Tehlikeli Madde Envanter Raporunun” bakanlıkça tayin edilecek şirket/kurum/kuruluş tarafından Türk Karasuları dışında hazırlatılması konusunda hazır ve istekliyiz” dedi.

Sök Denizcilik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “Nae Sao Paulo Türk karasularına giremez” kararı üzerine bu teklifi gündeme getirdi. Firma yetkilisi, “sonuç olarak karar ne olursa olsun şirket olarak bakanlığımızın talimatlarına uyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasını yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yüksek asbest olduğu iddia edilen geminin Türk kara sularına giremeyeceğini açıklamıştı. Gerekçe olarak ikinci "Tehlikeli Madde Envanter Raporu"nun istenmesine rağmen bakanlığa sunulmaması gösterilmişti. Bakan Kurum, ikinci raporun sunulmaması nedeniyle gemiye verilmiş olan ‘şartlı notifikasyon onayı’nın iptal edildiğini, bu nedenle Nae Sao Paulo’nun Türk kara sularına girmesine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

# İzmir # izmir # çevre # türk # ege # aliağa # Murat Kurum # uçak gemisi # NAe São Paulo # SÖK Denizcilik # Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı