Akar'dan Yunanistan'a F-16'lı mesaj

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'a F-16'lı mesaj verdi. Akar, yeni uçuş eğitim yılının açılışını Ege'nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla gerçekleştirdi. Yunanistan'ın tacizlerine tepki gösteren Akar, şımarıklığa her zaman, her yerde cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz'' dedi. Bakan Akar, NATO'nun ve üçüncü ülkelerin objektif olmalarını beklediklerini de söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-16 savaş uçağı ile Ege Denizi'nin kuzeyinde üçlü kol uçuşuna liderlik etti. Yunanistan'a F-16'lı mesaj verdi.

2022-2023 Uçuş Eğitim Yılı’nın açılış uçuşunu yapan Akar, Çanakkale Boğazı üzerinden uçarak Şehitler Abidesi'ni selamladı. Bakan Akar'a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da eşlik etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde "Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni"nde konuşan Bakan Akar, Yunanistan'ın şımarık bir tutum izlediğine dikkat çekerek gereken yanıtın verildiğini kaydetti.

Bakan Akar, Yunanistan'ın Türk jetlerini tacizine bir kez daha tepki gösterdi.

NATO'nun Yunanistan konusunda objektif olması gerektiğini kaydeden Bakan Akar, Türkiye'ye karşı yapılan eylemlerin dostluk ve müttefikle ilgisi olmadığına vurgu yaptı.

Hiçbir oldubittiye müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Akar, "Ege ve Doğu Akdeniz’deki hak ile menfaatleri korumaya devam edeceğiz " dedi.

Savunma Sanayinde milli üretim vurgusu da yapan Bakan Akar, Türkiye'nin Milli Muharip uçağını yapacağını ifade etti.

# türkiye # Türk Silahlı Kuvvetleri # yunanistan # milli # f-16 # türk # ege # eğitim # doğu akdeniz # nato # doğu # Bir # milli muharip uçak # 2022 # Savunma Sanayisi # Şehitler Abidesi # milli üretim