HDP'li Semra Güzel adliyeye sevk edildi

Hakkında yakalama kararı olan ve sahte pasaport ile Edirne’ye giderken yakalanan Eski HDP Milletvekili Semra Güzel adliyeye sevk edildi. Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yaptığı açıklamada, Semra Güzel hakkında “yakalanmış olması önemli ve gittiği istikamet de mühim” ifadelerini kullandı.

PKK’lı teröristlerle fotoğrafı çıkan ve yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalanan Eski HDP Milletvekili Semra Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı Semra Güzel'in yakalanmasının ardından konuştu.

HDP'li Güzel'in Edirne'ye giderken yakalandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı.

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. simli şahıslar da gözaltına alınmıştı.

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel 2017'de öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıktıktan sonra vekilliği düşürülmüş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

# istanbul # pkk # hdp # Edirne # ismail çataklı # süleyman soylu # Yurt # Semra Güzel # bakan yardımcısı # Bakanlık Sözcüsü # Semra Güzel haberleri # Semra Güzel HDP