Food Fest Antalya’da Antalya'nın lezzetleri dünyaya açılıyor

Tarihi, eşsiz konumu, doğal güzellikleri ve yemek kültürü ile dünya turizminin göz bebeği Antalya, I. Uluslararası Food Fest gastronomi festivaline ev sahipliğine yapacak. Uluslararası Food Fest Antalya’da dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü şefleri ve lezzetleri ağırlayacak.

Akdeniz’in incisi Antalya, yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini anlatmak için bir adım attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bereketli ellerle üretilen yöresel lezzetler dünyaya açılacak. 1. Uluslararası Gastronomi Festivali Antalya’nın kapıları ise 23-25 Eylül tarihleri arasında aralanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, coğrafi işaretli Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Meyveden sebzeye, turunçgilden tahıl ürünlerine kadar her mevsim üretimin merkezi olan Antalya’nın her çeşit ürünü sofralara kazandırılacak.

Başkan Muhittin Böcek, yemeği ve sofrayı kutsayan binlerce yıllık Anadolu geleneğinin, kadim bir mutfak kültürünü de miras bıraktığını söyledi.

Narenciye Cenneti Antalya, dünyaya açılmaya hazır… 1. Uluslararası Gastronomi Festivali ile ziyaretçilerini bekliyor….

# Antalya # antalya # Bir # eylül # muhittin böcek # antalya büyükşehir belediyesi # antalya büyükşehir belediye başkanı