Vatan Partisi'nden Kılıçdaroğlu’na KHK tepkisi

Tüm KHK'lıları görevine iade edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Vatan Partisi'nden tepki geldi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, "Bir plan dahilinde söylenmiş sözler." ifadelerini kullandı. ABD'nin Türkiye için kaos planına dikkat çeken Senem, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ABD'ye net bir mesaj olduğunu kaydetti.

" ABD'YE NET BİR MESAJ"

Peş peşe yaptığı açıklamalarla PKK ve FETÖ bağlatıları ile görevinden alınanları savundu. Tüm KHK'lılara "göreve iade" sözü verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt, Vatan Partisi'nden geldi:

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle bağlantıları nedeniyle atılanları “görevlerine iade etme” açıklaması, ABD'ye net bir mesaj. Bu aynı zamanda ‘Anayasa’yı, kanunları, mahkemeleri ve son kertede devleti tanımıyorum’ anlamına geliyor.

"KILIÇDAROĞLU’NUN BUNLARI KASTETMEDİĞİ AÇIK"


Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, açıklamaların planlı olduğuna dikkat çekti. Senem, CHP’nin KHK’lılarla ilgili çalışmalarını hatırlattı:

- Daha önce de benzer açıklamaları olmuştu. Hatta Genel Başkan Yardımcısı Gülüzar Biçer Hanım ‘Haklarındaki hüküm kesinleşmiş olsa bile yapacağız.’ demişti. FETÖ kumpaslarının yayını olan Taraf Gazetesinin eski yazarı, şimdiki CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın öncülüğünde KHK’lılarla çeşitli toplantılar yaptılar. Bu çalışmayı uzun süredir yürütüyorlar. Bu işin başlangıcı da Ankara- İstanbul Adalet Yürüyüşü’dür. 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’i CHP ‘sivil darbe’ olarak niteliyor. ‘KHK’lılar mağdur’ diyor. Ancak veriler bize özellikle güvenlik bürokrasisinde haklarında işlem yapılanların büyük çoğunluğunun FETÖ ve PKK üyesi ve iltisaklı kişiler olduğunu gösteriyor. Küçük muğlaklıklar da var. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunları kastetmediği açık. Onları kastetse bir anlamda anlaşılabilir ancak onları kast etmiyor.

"BİR PLAN DAHİLİNDE BİLİNÇLİ SÖYLÜYOR"


Nusret Senem, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin Türkiye'ye yönelik kaos planlarının parçası olduğunun altını çizdi:

- Kılıçdaroğlu bu çıkışıyla ABD, NATO ve Avrupa Birliği’ne ‘Beni görün’ mesajı veriyor. Silahlı Kuvvetlerden atılan FETÖ’cü sayısı 30 bine yaklaştı. Bunları tekrar devlete yerleştirmek çok büyük yıkımlara, kaosa yol açar. Bunu devlete ve millete dayatmak ‘Anayasayı, kanunları, mahkemeleri ve son kertede devleti tanımıyorum’ demektir. Ve seçimleri de tanımama noktasına kadar götürebilecek bir şey. Zaten uluslararası güçlerin de açıkça Türkiye’ye yönelik ifade ettiği ‘kaos’, ‘anarşi’ senaryoları var. Onlarla birlikte, bir plan dahilinde bilinçli olarak söylendiğini düşünüyorum. Milletimizin buna müsade etmeyeceğine inanıyorum.
# istanbul # chp # abd # türkiye # fetö # pkk # vatan partisi # kılıçdaroğlu # nato # avrupa birliği # khk # Bir # son # Av. Nusret Senem