Gül'e Biden cephesi içinden yeşil ışık

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Abdullah Gül'den gelen sinyallere Biden ittifakı içerisinden yeşil ışık geldi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Abdullah Bey'in bir tecrübesi var. Aynı zamanda buradaki tavrı da net. Geçen sefer ittifak olursa aday olabilirim demişti. O da gündeme gelebilir, ben bunu garipsemem'' dedi.

Bir televizyon programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Biden destekli altılı masanın Cumhurbaşkanı adaylığı için Abdullah Gül'ü işaret etti:

- Abdullah Bey'in bir tecrübesi var. Aynı zamanda buradaki tavrı da net. Geçen sefer 'aday olabilirim ittifak olursa' demişti. O da gündeme gelebilir, ben bunu garipsemem


Altılı masada Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları yaşanırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cephesinden gelen mesajlara ittifak içerisinden yanıt geldi.

2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Abdullah Gül ismini gündeme getiren ancak Meral Akşener'i ikna edemeyen Karamollaoğlu, bugün zeminin daha uygun olduğuna dikkat çekti.

- Geçen sefer Abdullah Bey'in adaylığını ben teklif etmiştim kabul görmüştü ama o zamanki şartlar altında önceden cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan edenler, başta Meral Hanım olmak üzere bir ittifak sağlanamadı. Sağlansaydı o da seçilir miydi seçilmez miydi ayrı bir konu. Bugün Abdullah Bey'in öyle bir intiba doğuracak adımlar atması bence menfi değil müspettir.


Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun sıcak baktığı Abdullah Gül ismine CHP'nin tavrının ne olacağı merak konusu zira CHP'lilerin ittifak adayı olarak Kemal Kılıçtaroğlu isminde ısrarcı olduğu biliniyor.

# chp # abdullah gül # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # meral akşener # Bir # saadet partisi # Temel Karamollaoğlu # cumhurbaşkanlığı adaylığı # biden ittifakı # yeşil ışık # altılı masa