Yunanistan Türkiye'yi NATO'ya şikayet etmeye hazırlanıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ege adalarıyla ilgili açıklamasını provokatif olarak değerlendirdi, NATO’ya şikâyet edeceklerini belirtti. Dendias, "NATO'daki uyumu bozanın kim olduğu konusunda müttefiklerimizi derhal bilgilendireceğiz" dedi.

Doğu Akdeniz ve Ege'de kışkırtma girişimleri içinde olan Yunanistan şimdi de Türkiye'yi NATO'ya şikayet edeceğini duyurdu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ege adalarıyla ilgili açıklamasını provokatif olarak değerlendirdi.

Dendias, "Müttefiklerimizi ve ortaklarımızı son birkaç gündür yapılan provokatif açıklamaların içeriği hakkında derhâl bilgilendirerek, bu tehlikeli dönemde ittifakın birliğini kimin baltaladığını açıkça ortaya koyacağız." dedi.

Dendias, "Aynı zamanda, Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Deniz Hukuku kuralları temelinde, istikrar ve güvenliğin bir ayağı olarak hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini de kullandı.

Öte yandan Erdoğan'ın konuşması Yunan basınında “tehdit” olarak yorumlandı.

# türkiye # yunanistan # erdoğan # ege # doğu akdeniz # Deniz # nato # doğu # Bir # son # nikos dendias # Yunanistan Dışişleri Bakanı