Tarkan konserinin maliyeti ne kadar?

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamaları tartışılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül için zafer yerine barış demişti. Şimdi ise 100. yıl Tarkan konserinin sahnesinin çökmesi ve maliyeti gündem oldu. Kutlamalar için bütçeden 14 milyon lira ayrıldığını belirten Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, sadece Tarkan Konseri’nin 150 milyon liradan aşağı olmayacağını iddia etti.

“Barışın İkinci Yüzyılı” afişleriyle eleştiri oklarının hedefi olan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şimdi de Tarkan konseri ile gündeme geldi. Tarkan’a özel yapılan devası platform konserin başlamasına 48 saat kala yıkıldı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Mısırlı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Plan Bütçe Komisyonu üyesi olan Mısırlı, 100. Yıl kutlamaları için ayrılan 14 milyon liradan daha fazla harcama yapıldığını söyledi.

Bütçe belirlenirken Tarkan’ın konser vereceğinin açıklanmadığını dile getiren Mısırlı, Tarkan için belediye kasasından en az 150 milyon liranın çıkacağını öne sürdü.

Tarkan’ın şarkı söylemesi için kurulan platform yıkılınca, sanatçının konsere ücret almadan çıkacağı iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddialar AK Parti cenahını ikna etmedi.

# İzmir # izmir # chp # ak parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Bir # Tunç Soyer # tarkan # Fikret Mısırlı