Görgü tanıkları Avcılar'daki metrobüs kazasını anlattı

Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 85 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken kaza yapan araçların yaklaşık dört saatlik çalışmanın ardından çekilmesi üzerine metrobüs seferleri normale döndü.

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen diğer iki metrobüs de kazaya karışan araçlara çarptı. Kazada, 85 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ÜST GEÇİTLERDE VE DURAKLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Avrupa Yakası'nda metrobüs seferlerinin çift yönlü durdurulması nedeniyle güzergah boyunca uzun araç kuyruğu oluştu. Bu arada duraktaki vatandaşlar, metrobüs yolundan kilometrelerce yürüyerek diğer toplu taşıma araçlarına ve diğer metrobüs duraklarına ulaşmaya çalıştı.

Kaza nedeniyle diğer metrobüs duraklarında ve üst geçitlerde de yoğunluk oluştu. Araçlara binmek isteyen vatandaşlar, seferler yapılamadığı için duraklara alınmadı. Bazı vatandaşlar, güvenlik görevlileri ile tartışarak yaşananlara tepki gösterdi. Metrobüse binmek isteyen vatandaşlar arasında da zaman zaman tartışma çıktı.

Metrobüslerden inerek yürüyen vatandaşların bazıları, bariyerlerin altından ve üstünden geçerek D-100 kara yoluna girdi.

Vatandaşların, zaman zaman kaza tehlikesi yaşaması üzerine polis ekipleri, D-100 kara yolunu bir süre trafiğe kapattı.

Metrobüsleri kullanamayan vatandaşlar, metro, otobüs ve tramvay duraklarında yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşların yollarda kaldıkları görüldü. Birçok noktada insan kalabalıkları oluştu.

Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun birçok noktasında, trafik kilitlenme noktasına geldi. Bazı araçlar, kontak kapattı, bazı araçlar ise korna çalarak tepki gösterdi. Vatandaşlar da D-100 kara yolundan saatlerce yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

İstanbul'da metrobüs kazası nedeniyle yolda kalan yolcuları Beyoğlu, Kağıthane ve Fatih Belediyesi araçları evlerine ulaştırdı.
Kaza yapan araçların yaklaşık dört saatlik çalışmanın ardından çekilmesi üzerine metrobüs seferleri normale döndü.

# kaza # istanbul # avrupa # avcılar # Bir # ilk # Metrobüs # kara