Paşinyan'dan Türkiye açıklaması

"Rusya'nın yardımı ile Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz". Açıklama Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan geldi. Türkiye ile normalleşme sürecinde Rusya faktörüne dikkat çeken Ermenistan Başbakanı "Azerbaycan'ın yakın ortağı konumundaki Rusya'nın desteğine güveniyoruz" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ankara-Erivan ilişkilerinde normalleşme sürecini değerlendirdi.

Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen ve Vladimir Putin'in de katıldığı Doğu Ekonomi Forumu'nda konuşan Paşinyan, "Rusya'nın da yardımıyla Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz " dedi.

Türkiye ile görüşmelerin başladığını söyleyen Paşinyan, "Bu konuda Ermenistan'ın stratejik müttefiki ve Azerbaycan'ın yakın ortağı konumundaki Rusya'nın desteğine güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Sınırları 1993 yılında karşılıklı olarak kapatan Ankara ve Erivan'ın Aralık 2021’de başlattığı normalleşme süreci kapsamında iki ülke özel temsilci atamış, bu temsilciler ilk kez ocak ayında bir araya gelmişti.

Ermenistan hükümeti, normalleşme süreci kapsamında, ikinci Karabağ yenilgisi sonrası Türk mallarına uyguladığı ambargoyu 1 Ocak'tan itibaren sona erdireceğini duyurdu. Şubat ayı itibarı ile iki ülke arasında doğrudan uçuşlar başladı.

# ankara # türkiye # rusya # Azerbaycan # Putin # vladimir putin # doğu ekonomi forumu # Bir # ilk # Ermenistan # erivan # Nikol Paşinyan # Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan # Paşinyan # Ermenistan Başbakanı # Vladivostok