CHP'den "Türkiye Kürdistanı" tanımı

HDP/PKK'ya bakanlık verilmesini gündeme getiren CHP, PKK ile yine aynı çizgide buluştu. CHP Diyarbakır İl Kongresi’nde konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek ‘’Türkiye Kürdistan’ı’’ diyerek partisinin tutumunu bir kez daha açık etti.

Kılıçtaroğlu kızmızı çizgilerini açıkladı. Gürsel Tekin HDP/ PKK'ya bakanlık vaad etti.

CHP bu kezde PKK ağzı ile Diyarbakır tanımı yaptı


CHP'nin HDP'ye bakanlık vaadi siyaset gündeminin tartışmalı konusu olarak sıcaklığını korurken bir skandal açıklama da CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'ten geldi.

PKK ile aynı çizgide buluşan CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, terör örgütü PKK'nın Türkiye'nin güneydoğu bölgesi için kullandığı tanım olan "Türkiye Kürdistan'ı" ifadelerini kullandı:

- Seçim sonucunun Diyarbakır'a, Türkiye'ye, dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirt'liyim ve Diyarbakır'ı iyi tanıyorum.


Parti meclis üyesinin Diyarbakırda bu açıklamaları yaptığı saatlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da Ankara'da kürsüde partisinin" iki kırmızı çizgisi" olduğunu kamuoyuna açıklıyordu:

- CHP için şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bizim 2 kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Her türlü eleştiri olabilir. başımın üstünde. Ama bayrak ve vatan bizim kırmızı çizgimiz.
# chp # ankara # türkiye # pkk # açıklama # diyarbakır # hdp # pyd # YPG # terör # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # seçim # Vatan # Bir # Nevaf Bilek # CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek