Türkiye'den Ermenistan'a kışkırtma uyarısı

Ermenistan, Azerbaycan ile barış anlaşmasının imzalanmasını geciktirmek için sınırda çatışma çıkardı. Kışkırtmaya karşı Azerbaycan ordusu tarafından anında İntikam operasyonu başlatıldı. Türkiye de kışkırtmaya tepki gösterdi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise 49 Ermenistan askerinin öldüğünü duyurdu.

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırında başlattığı kışkırtma çatışmaya döndü. Azerbaycan Ordusu Daşkesen, Kelbecer ve Laçin'deki kışkırtmalara anında yanıt verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın barış anlaşmasının imzalanmasını geciktirmek için sınırda çatışma çıkardığını duyurdu.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği belirtildi.

Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden yapılan saldırılara İntikam operasyonuyla anında karşılık verildi. Azerbaycan Ordusunun şehitler verdiği saldırıda Ermenistan'ın çok sayıda askeri öldürüldü. Ayrıca Ermenistan Ordusunun askeri alt yapı ve mevzilerine ağır hasar verildiği belirtildi. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada çatışma ve kayıplarından tamamen Erivan yönetiminin sorumlu olduğu ifade edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, silahlı kuvvetlerin komuta kademesiyle Ermenistan'ın sınırdaki kışkırtmaya ilişkin toplantı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la görüştü. Çavuşoğlu, "Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı." ifadelerini kullandı.

Çatışma ile ilgili Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, sınırdaki gerilimi azaltmak için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

# rusya # Azerbaycan # aliyev # Putin # cumhurbaşkanı # fransa # vladimir putin # Emmanuel Macron # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # Ermenistan # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # İlham Aliyev # laçin # erivan # Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev # kelbecer # azerbaycan ordusu # Nikol Paşinyan # Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # Ermenistan ordusu # azerbaycan savunma bakanlığı # Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov # basargeçer # karakilise # daşkesen