Cumhuriyet Mahallesi felaketin eşiğinde: Harmandalı’nda heyelan devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında, Çiğli Katı Atık Depolama Tesisinin bulunduğu Harmandalı'ndaki heyelanla ilgili bilgilendirme yapıldı. Heyelanın Cumhuriyet Mahallesinde bir felakete yol açabileceği belirtilerek, acilen depolama alanının değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

İzmir’in Çiğli İlçesindeki katı atık depolama alanındaki heyelan devam ediyor. Bilimsel tüm raporlara yansıyan bu durumu Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Candan Gökçeoğlu Belediye meclisinde yaptığı sunumla CHP’li başkan Soyer ve Meclis üyelerine anlattı.

Ulusal Kanal’ın ısrarla gündeme taşıdığı heyelan bölgesinde Cumhuriyet Mahallesini koruyan bir topuk var. Profesör Gökçeoğlu bu dayanak noktasının da riskin arttığını söyledi.

Gökçeoğlu Cumhuriyet Mahallesinde felaket yaşanmaması için yapay bir topuk oluşturulması gerekiyor dedi.

Toprak kaymasının normal zamanda da, deprem olduğunda da devam ettiğini belirten Gökçe oğlu heyelanın durdurulmasının zor olduğuna dikkat çekti.

Gökçeoğlu acilen yeni bir depolama alanının tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Bu süreçte büyükşehir belediyesinin yanı sıra devletin ilgili bakanlıklarının da harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

# İzmir # izmir # chp # ulusal kanal # çiğli # Bir # İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi # heyelan # harmandalı # Cumhuriyet Mahallesi # Candan Gökçeoğlu