Soylu'dan Yunanistan'a sert tepki: "Bu katliamların sorumlusu sizsiniz"

Yunanistan bir kez daha Ege Denizinde göçmenleri ölüme terk etti. Muğla açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 6 göçmen denizde boğularak can verdi. 73 göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Yunanistan göz göre göre göçmenleri ölüme terk ediyor.

Lübnan’dan ahşap bir tekneyle yola çıkan göçmenlerin Rodos açıklarında yakıtı bitti. Yunan Sahil Güvenliğini arayan göçmenlerin önce cep telefonu ve paraları ellerinden alındı. Daha sonra 4 lastik bota bindirilerek Ege Denizinde Türk Karasularına itildi.

Lastik botların birinin patlaması sonucu 6 göçmen boğularak can verdi. 73 göçmen Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı.

Batan botla beraber denizde kaybolan 2'si bebek 5 göçmenin aranmasına devam ediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

Soylu’nun hedefinde Avrupa Birliği ve Yunanistan vardı:

- Lanet olsun insanlığınıza. Bu görüntüleri verdiğimiz için üzgünüz. Lübnan'dan İtalya'ya geçmek isteyen göçmenlere ve masum çocuklara yine Yunanistan katliamı. İki kardeşten Asım 9 aylık, Abdulvahap 4 yaşındaydı. Avrupa ve Yunanistan, bu katliamların sorumlusu sizsiniz.

Öte yandan Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçeleri açıklarında, Yunanistan unsurlarınca geri itilen 46 göçmen kurtarıldı, göçmen kaçakçısı olduğu belirlenen şüpheli de yakalandı.

Karaya çıkarılan düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresine gönderildi. Göçmen kaçakçısı olduğu belirlenen 1 kişi de gözaltına alındı.

# aydın # yunanistan # düzensiz göçmen # muğla # süleyman soylu # avrupa # kuşadası # Marmaris # Bir # italya # lübnan # Didim