İBB haşereyle mücadelede sınıfta kaldı

İstanbul’da sivrisinek kâbusu baş gösterdi. Vatandaşlar şişlik ve kaşıntı şikayetiyle hastanelere akın etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ilaçlama yeterince yapılmıyor. Bu konuda sorumluluğu başkasına atan İBB yönetimini de tepkiler artıyor.

İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanıyor.

Hastaneye gelenler, şişlik ve dayanılmaz kaşıntıları olduğunu belirtirken en çok görülen 'Aedes' cinsi sivrisinekler saldırgan bir tür olarak biliniyor.

Kiminin gözü şişti, kimin bacakları kaşımaktan yara oldu. İstanbul’da sivrisinek ısırıkları nedeniyle hastanelere başvuran sayısında deyim yerindeyse patlama yaşandı.

Uzmanlar yaz mevsimin yağışlı geçmesinin sivrisinek artışına neden olduğunu, dere yatağına ya da durgun sulara yakın yerlerde yaşayanların bu durumdan daha çok etkilendiğini belirtiyor..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Vektörlerle Mücadele ve İlaçlama Hizmeti İBB’nin görevleri arasında yer alıyor ama İBB topu hep başkasına atıyor.

Uçkunla mücadele, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tartışma konusu haline gelmişti.

İBB'nin uçkunla mücadele konusunda yetersiz kaldığını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, her yerden şikayet geliyor, İBB sınıfta kaldı” açıklaması yapmıştı.

Adalarda da durum farklı değil. İBB yönetiminin kış sonu ilkbahar başlangıcında yapması haşere ve sivrisineklerin üremesine yönelik su birikintileri, yeşil alanlarda yapması gereken larvasit ilaçlama çalışmalarını yapmaması sonucunda Adaları da sinek ve haşere bastı.

# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # Bir # ilaçlama # istanbul büyükşehir belediye meclisi # sivrisinek