Rusya’dan Suriye ile arabuluculuk teklifi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti MKYK toplantısında “Keşke Esed Özbekistan’a gelse, görüşürdüm'' açıklamasından sonra Rusya’dan Türkiye’ye Suriye teklifi geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi için gerekirse bir platform sağlayabileceklerini belirtti.

Rusya’dan Türkiye’ye Suriye ile arabulucuk teklifi geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ve Türkiye arasında istihbari görüşmelerin yeniden başladığını duyurmuştu.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın Suriye'ye giderek Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memlük ile yüz yüze görüştüğü yazıldı. Görüşmelerde, iki ülkenin dışişleri bakanlarının nasıl bir araya gelebileceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında ise “Keşke Esad Özbekistan’a gelse, görüşürdüm” açıklaması sonrası Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’dan Suriye açıklaması geldi.

”YARARLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Bogdanov, Suriye ve Türkiye Dışişleri bakanlarının bir araya gelmeleri olasılığına ilişkin bir soruya yanıt verdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi düşüncesini desteklediklerini kaydetti:

-Tabii ki böyle bir görüşmenin yararlı olacağını düşünüyoruz. Burada temasların yeniden sağlanmasından bahsediyoruz. Şimdilik bu temaslar sadece savunma bakanlıkları ve istihbarat servisleri üstünden kuruldu. Söz konusu temasları destekliyoruz ve bir araya gelmeleri ve belirli pozisyonlarda ortak paydalar bulmaları için tarafları teşvik ediyoruz.

PLATFORM TEKLİFİ YAPTILAR


Mihail Bogdanov, iki bakanın görüşmesi için gerekirse bir platform sağlayabileceklerini de belirtti:

- İstemeleri halinde (tarafları Moskova’da) kabul etmeye tabii ki her zaman hazırız. Şimdiye dek farklı düzey ve formatlarda pek çok görüşme düzenledik. Yardımımızı sunmaya her daim hazırız.
# türkiye # rusya # erdoğan # ak parti # suriye # AK Parti MKYK # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # moskova # bogdanov # Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan # AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu # Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov # Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memlük