TOKİ dolandırıcılara karşı uyardı

Sosyal Konut Projesi’ne başvurular tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ'den de başvurular için dolandırıcılara "dikkat edin uyarısı" geldi. “Para karşılığı kurada size öncelik sağlanacak” vaatlerine itibar edilmemesi istendi.

TOKİ'den Sosyal Konut Projesi'yle ilgili dolandırıcılara dikkat uyarısı geldi. “Şikayetler var, dolandırıcılığa dikkat edin” denildi.

Sosyal konut projesine toplam başvuru sayısı 4 milyona yaklaştı. Bu durum dolandırıcıların da iştahını artırdı.

Dolandırıcılar vatandaşlara mesajla ya da telefon ile ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadetti. Karşılığında ise verilen hesaba ödeme yapması istendi.

Şikayetler artınca TOKİ'den uyarı açıklaması geldi. Yazılı açıklamada kura vaatlerine itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

- Satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.V. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora vb. alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir.
# uyarı # banka # Bir # dolandırıcı # şikayet # toki # sosyal konut