CHP'den ŞİÖ üyeliği açıklaması

Atlantik programına bağlı CHP, Türkiye'nin Asya ile yakınlaşmasını hedef aldı. CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, ŞİÖ'ye üyeliğin Türkiye'yi batıdan uzaklaştıracağını savundu.

Türkiye'yi tehdit eden ABD , NATO ve AB ile ilişkilerin güçlendirilmesini gerektiğini savunan CHP, dış politikada Asya yakınlaşmasından rahatsız oldu.

CHP'den Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü üyeliğini hedef alan bir açıklama geldi.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Sözcü Gazetesi'ne konuştu. ŞİÖ üyeliğinin büyük hata olduğunu savundu.

"DİYALOG ORTAĞI OLARAK KALMALI"

Türkiye'nin Batı ile arasının daha da açılacağından duyduğu kaygıyı dile getiren Çeviköz, "Türkiye diyalog ortağıdır, öyle kalması doğrudur” ifadelerini kullandı:

- Ben Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üyelik şeklinde bir ilerleme yoluna girmesi halinde Batı'yla arasının daha da açılacağını, hele şu sırada zaten çok kritik bir dönemden geçmekte olduğumuz bir sırada böyle bir adımın atılmasının da büyük bir hata olacağını düşünüyorum.


Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın başkanlığında iş insanlarıyla buluşan CHP Ekonomi Masası heyeti Avrupa Birliği ile ortaklığı öne çıkarıyor. Çıkmazda olan AB ülkeleri ilişkiler çözüm olarak gösteriliyor.

# chp # abd # türkiye # avrupa # nato # avrupa birliği # batı # Bir # faik öztrak # Atlantik # Şanghay İşbirliği Örgütü # ŞİÖ