Vucic'den büyük çatışmalar açıklaması

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bir veya iki ay içinde dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş büyüklükte bir çatışmaya girebileceğini söyledi. Vucic, birçok bölgede sınırlarda değişiklik olacağını belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dünya genelinde 1-2 aylık zaman diliminde büyük çatışmaların çıkacağı öngörüsünü paylaştı. Vucic, bu çatışmaların İkinci Dünya Savaşı sonrası bir ilk olacağının altını çizdi. Vucic ayrıca çok sayıda bölgede sınırların da değişeceğini belirtti.

Sırbistan devlet televizyonuna verdiği röportajda Vucic, Ukrayna'daki ihtilaf nedeniyle büyük bir savaşın yaşanabileceğinin altını çizdi. Vucic "Özel bir askeri operasyon aşamasından itibaren büyük bir savaşa yaklaştığımızı varsayıyorum. Asıl soru şu ki, sınırlar nerede olacak" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Vucic, Rusya ve Çin'in Batı ile ilişkilerinde daha fazla komplikasyon beklediğini söyledi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Önümüzdeki dönemde göreceğimiz her şey Batı ile Rusya ve Batı ile Çin arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Sırbistan - Kosova arasında da ciddi bir gerilim var. ABD ve Avrupa Birliği etkisiyle Kosova rejimi, Kosova'da yaşayan Sırplar dâhil, herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirmek istiyor. Sınırdaki Askeri gerilim Kosova’nın geri adımı ile dinmiş görünse de Sırbistan-Kosova sınırı çatışma riskinin yüksek olduğu bölgeler arasındaki konumunu sürdürüyor.

# abd # rusya # Ukrayna # çin # operasyon # cumhurbaşkanı # avrupa # avrupa birliği # Bir # ilk # Sırbistan # Kosova # İkinci Dünya Savaşı # Birleşmiş Milletler Genel Kurulu # Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic # özel askeri operasyon