Perinçek’e hakaret etmişti: HDP’li Lezgin Botan’a yakalama kararı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e hakaret ettiği için hapsine karar verilen Eski HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi hiçbir duruşmaya katılmayan Botan’a 2 ay 5 gün hapis cezası vermişti.

Hakaret etti, yargılandı ve hapis cezası aldı. Ancak ne kendisi ne de avukatları duruşmalara katılmadı. Hapis cezasından sonra avukatları karara itiraz etti. Sanık itirazın görüldüğü duruşmaya da gelmedi. Bu kez mahkeme sanığın yakalanmasına karar verdi.

İşte o sanık HDP’nin geçen dönem Van milletvekili olan Lezgin Botan. Türkiye Gençlik Birliği’nin 8 Eylül 2019’da “Diyarbakır Anneleri”ne yapacağı ziyareti HDP Milletvekili Lezgin Baton Twitter’da hedef almıştı. Twitlerinde Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’e de hakaret etmişti.

Perinçek’in avukatlarının şikayeti üzerine İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi, 15 Eylül 2021 tarihinde eski HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’a, Vatan Partisi Liderine hakaretten 2 ay 5 gün hapis cezası verdi. Yargılama sürecinde Botan ve avukatları duruşmalara katılmadı. Hapis kararından sora Botan’ın avukatları karara itiraz etti. Botan’ın itiraz sonrası da duruşmalara katılmaması sonucu hakkında yakalama kararı verildi.

Duruşma 1 Aralık 2022’ye ertelendi. Mahkeme kararı gereği Perinçek’e hakaret eden Eski HDP Milletvekili Lezgin Botan’ın kolluk tarafından yakalanarak yargılamanın yapılacağı duruşma salonuna getirmesi bekleniyor.

Bu karar ile birlikte Botan hakkındaki yakalama kararı sayısı 12’ye çıktı. Çeşitli suçlardan HDP'li Lezgin Botan'ın ayrı ayrı 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

# türkiye # vatan partisi # türkiye gençlik birliği # diyarbakır anneleri # eylül # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # hakaret