CHP'li isim İran'daki terör eylemlerine destek için saçlarını kestirdi

İran'daki Amerikancı eylemlere destek CHP, İyi Parti ve HDP'den geldi. Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Tahran sokaklarındaki kaos hedefli eylemlere sahip çıktı. CHP'li Ali Mahir Başarır ise katıldığı programda eyleme destek için saçlarını kesti.

CHP HDP ve İyi Parti İran sokaklarında kışkırtıcı eylemlere imza atan terör örgütü bağlantılı gruplara destekte birleşti.

İran'da, Mahsa Emini'nin işkence ile öldürüldüğü iddialarıyla Başkent Tahran'da başlayan Amerikancı eylemler sürüyor. Protestolara ilk destek terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'tan gelmişti. Cezaevindeki HDP'li Demirtaş saçını kazıtarak İran'daki eylemlere destek verdiğini açıklamıştı.

Demirtaş'ın ardından Tahran sokaklarında kışkırtıcı eylemlere imza atan terör örgütü bağlantılı grupların yürüyüşüne İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de destek geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener, "İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

PJAK başta olmak üzere terör örgütlerinin başını çektiği eylemlere karşı İran yönetimini hedef alan Akşener, paylaşımında "İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Amerikancı eylemlere bir destek de CHP'den geldi. Halk Tv'de programa katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sunucu Ayşenur Arslan ile birlikte İran'daki eyleme destek için saçını kesti.

# chp # iran # hdp # İyi Parti # pjak # meral akşener # Bir # Akşener # ilk # tahran # selahattin demirtaş # halk tv # demirtaş # Ali Mahir Başarır # Ayşenur Arslan # Mahsa Emini