Vatan Partisi'nden sözde Kürdistan bayrağı tepkisi: ''Emperyalist bir tertip''

TFF 2.lig'inde mücadele eden Amedspor ve Bursaspor Diyarbakır Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi sahaya taş ve sopalar atılırken, tribünde açılan sözde Kürdistan flaması büyük tepki çekti. İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Diyarbakır’daki kışkırtmaya Vatan Partisi’nden de tepki geldi. Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tarhan, olayı "emperyalist bir tertip" sözleriyle değerlendirdi.

Amedspor - Bursaspor maçında tribünlerde sözde Kürdistan flaması açıldı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" pankartı stada alınmadı.

TFF 2.lig'inde mücadele eden Amedspor ve Bursaspor Diyarbakır Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi tribünlerden sahaya taş ve sopalar atılırken Bursasporlu oyuncular soyunma odasına polis eşliğinde girdi.

Öte yandan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazılı pankart siyasi olduğu gerekçesiyle stada alınmazken, tribünlerde açılan sözde Kürdistan flaması büyük tepki çekti.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada gündem olurken, tepkilerini dile getiren vatandaşlar, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır Stadında yaşananlarla ilgili soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "alınan tüm önlemlere rağmen vücutlarına sararak stada soktukları anlaşılan görsellerle ağır provokasyon hedeflenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır Valiliği de açılan sözde Kürdistan flamasıyla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

“EMERYALİST BİR TERTİP”

Kışkırtmaya Vatan Partisi’nden de tepki geldi. Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tarhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kışkırtma sert bir dille kınadı:

- O bayrağı açanlar, Türkiye’nin bölünmesi için kurulan tezgahtadır. Diyarbakır tribünleri o bayrağın gölgesinde birleşmez ve birleşmemiştir. Diyarbakır ay-yıldızlıdır, kırmızı-beyazdır. Birlik ve bütünlük için bölücülüğe, huzur ve güven için teröre, geçim ve refah için iktisadi bunalıma karşı mücadelede, ülkemizin devleti ve milletiyle topyekûn birliğine ihtiyaç vardır. Bu birliği bozan pusuları dağıtacağız, tertiplere ve provakasyonlara izin vermeyeceğiz.

Provokasyonlara rağmen maç sırasında Amedspor trübinlerinde farklı görüntüler de vardı. Ferdi Tarhan'ın, "İşte gizledikleri Diyarbakır. İşte gerçek Diyarbakır ruhu." notuyla paylaştığı videoda, Amedspor taraftarlarının, suikast sonucu öldürülen Diyarbakır'ın "efsane" emniyet müdürü Gaffar Okkan için yaptıkları tezahüratlar yer aldı.

# Bursaspor # türkiye # diyarbakır # soruşturma # vatan partisi # içişleri bakanlığı # amedspor # Bir # Diyarbakır Valiliği # Sözde Kürdistan flaması # Ferdi Tarhan # Diyarbakır Stadyumu