Mersin saldırısı şehidi Sedat Gezer son yolculuğuna uğurlandı

Mersin Mezitli'de polisevine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ve bir vatandaş yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı yapan 2 kadın teröristin kaçamayacaklarını anlayınca yanlarındaki patlayıcıyla kendilerini patlattığını belirtti. Ölen teröristlerden birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi. Öte yandan şehit polis memuru Sedat Gezer, son yolculuğuna uğurlandı.

Polisevinde kalmaya gidiyormuş izlenimi verip sinsice saldırmaya çalıştılar. Köşeye çıkışınca da kendilerini patlattılar.

PKK'lı 2 kadın terörist Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan polisevine silahlı saldırı düzenledi. Olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polis ve bir vatandaşın yaralandığını açıkladı.

Soylu, saldırıyı yapan 2 kadın teröristin kaçamayacaklarını anlayınca yanlarındaki patlayıcıyla kendilerini patlattığını belirtti.

Saldırı sonucu ağır yaralanan Mersin Polisevi Şube Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sedat Gezer, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıyı yapan teröristlerden birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Teröristin; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetleri nedeniyle cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak'ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün - sözde- özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Ayrıca, terörist hakkında Türkiye metropollerinde eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, polisevine yönelik saldırının ardından bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise polisevi saldırısına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, saldırının bütün boyutlarıyla araştırıldığını belirtti.

Saldırıda şehit olan polis memuru Sedat Gezer, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Şehit için ilk tören Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapıldı. Törenin ardından Gezer'in naaşı Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardında Sedat Gezer'in naaşı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

# türkiye # Mersin # pkk # terör # şehit # kadın # oldu # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Bir # son # mezitli # polisevi # Dilşah Ercan # sedat gezer