ABD'den Türkiye'ye nota yanıtı

ABD'nin, Ege'de gayri askeri statüdeki Midilli'ye 23, Sisam'a ise 18 zırhlı araç sevk etmesiyle ilgili Washington'a verilen protesto notasına yanıt geldi. Askeri yığınağa ilişkin yanıt vermekten kaçınan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Türkiye ve Yunanistan’a diyalog çağrısı yaparken ülkesinin Ege’de herhangi bir tatbikatının olmadığını söyledi.

Gayri askeri statüdeki Midilli ve Sisam’a zırhlı araç sevk eden ABD'ye yığınağın nedeni soruldu.

Pentagon sözcüsü, Midilli’ye 23, Sisam’a ise 18 zıhlı araç sevk eden ABD’den basın toplantısında kendisine yöneltilen sorulara kaçamak yanıtlar verdi.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye’nin, Yunanistan ve ABD’ye protesto notası ve tatbikat sorusuna ‘’haberdar değilim’’ şeklinde yanıtladı.

Tuğgeneral Patrick Ryder, Yunanistan’ın Ege adalarına sevk ettiği ABD menşeli zırhlı araçlarla ilgili Ankara’nın Washington yönetimine verdiği protesto notasına ilişkin açıklamasında Türkiye ve Yunanistan’a diyalog çağrısı yaparken ülkesinin Ege’de herhangi bir tatbikatının olmadığını söyledi.

Pentagon sözcüsü, basın toplantısında gazetecilerin, "ABD’nin gerilime katkı sağlıyor eleştirileri var"sorusuna "Dışişleri Bakanlığına sormanızı teşvik ediyorum." karşılığını verdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price de, Yunanistan’ın adalara zırhlı birlikler çıkarmasına ilişkin sorulara, bölgede gerilimi artıracak demeç ve davranışların zamanı olmadığını belirterek taraflar anlaşmazlıklarını diplomatik yollarla çözmeli yanıtını vermişti.

# abd # ankara # türkiye # yunanistan # ege # Bir # washington # pentagon # Midilli # ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price # sisam # Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder