Kuzey Akım sabotajında oklar ABD'ye çevrildi

Kuzey Akım'da sızıntıya neden olan sabotaj ile ilgili oklar ABD'ye çevrildi. ABD'nin 6. Filosunun, sızıntı yaşanan bölgede 10-14 Haziran'da su altı mayın döşeme ve temizleme tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. ABD Başkanı Biden'ın Şubat ayında kuzey akımı hedef alan tehdit içerikli sözleri de yeniden gündeme geldi. Öte yandan Eski Polonya Dışişleri ve Savunma Bakanı Radek Sikorski de yaptığı paylaşımda saldırıyı ABD'nin yaptığını ima ederek "Teşekkürler ABD" ifadesini kullandı.

Rusya’nın Avrupa’ya sevk ettiği doğal gazın ana arterleri olan Kuzey Akım-1 ile Kuzey Akım-2 yaşanan sızıntı nedeniyle boru hatlarına sabotaj ihtimali gündemde.

ABD'nin 6. Filosunun, sızıntı yaşanan bölgede 10-14 Haziran'da su altı mayın döşeme ve temizleme tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. Sabotaj için oklar ABD'ye çevrildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Şubat ayında hatla ilgili tehdit içerikli sözleri sabotajı ABD'nin yapmış olabileceği ihtimalini daha da güçlendirdi.

Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon başlatması halinde Kuzey Akımı 2 boru hattının ortadan kaldırılacağını söylemişti.

Öte yandan Eski Polonya Dışişleri ve Savunma Bakanı Radek Sikorski, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir fotoğraf karesi paylaştı.

Sikorski, gaz sızıntılarının sorumlusunun ABD olduğunu ima ederek, "Teşekkürler ABD" ifadesini kullandı.

# abd # rusya # operasyon # avrupa # Biden # Bir # sabotaj # ABD Başkanı Biden # kuzey akım # ABD 6. Filosu