Karabağ şehitleri Ankara'da anıldı

Karabağ Savaşı şehitleri ikinci yılında törenlerle anıldı. Bakü’de Azerbaycanlılar şehitlikleri ziyaret etti. Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Karabağ anma programı düzenledi. Programa kardeş ülke Azerbaycan'dan şehit yakınları ve gaziler de katıldı.

Vatanlarını Ermenistan’ın işgalinden kurtarmak için büyük mücadele verdiler. 
44 günün sonunda şanlı zafere ulaştılar. 



İkinci Karabağ savaşında vatanları için canlarını verip şehit düşen binlerce Azerbaycan askeri savaşın başlangıcının ikinci yılında Bakü’deki törenlerle anıldı. Şehitliklere akın eden Azerbaycanlılar,  dualar etti. Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da komuta heyetiyle şehitliği ziyaret etti. 



Karabağ şehitleri, Türkiye'de de törenlerle anıldı. Azerbaycan Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarihi binasında anma töreni düzenledi.


Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın istiklal marşları okundu. Şehitler için dualar edildi.

Törende konuşan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşat Mammadov  Karabağ'da yaşananları anlattı. Azerbaycan'ın Ermenistana geçit vermeyeceğinin altını çizdi.
Karabağ bölgesinin yeniden kurulduğunu belirtti:

- Azerbaycan devleti onlara izin vermeyecek Azerbaycan Ermenilerin başlarını kaldırıp topraklara göz dikmelerine izin vermeyecek. Azerbaycan Karabağ bölgesini yeniden kurmaktadır 300 den fazla köyümüz Yok oldu bütün müzelerimi tiyatrolarımız abidelerimiz mahvedildi.


Anma programında Karabağ şehitlerinin çocukları da yer aldı. Karabağ şehitlerinin çocukları ve gazileri savaş günlerini anlattı:

- 2 yıl evvel atam dövüşlere giderken son görüşüm olduğunu bildiğim için ona kuran vermiştim atam ve onun dövüş yoldaslari Azerbaycanin 30 yillik hasretine son verdiler.
- Gazi oldum bu benim için şereftir. Ben bu dövüşte gazi olduğum için şeref duyuyorum topraklarımız düşman işgalinde kalmadı şehitlerimizin kanı yerde kalmadı.


Milli Savunma Bakanlığı da bu anlamlı günde sosyal medya hesapları üzerinden kardeş ülke Azerbaycan şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

# ankara # türkiye # Azerbaycan # oldu # Bakü