Çavuşoğlu'ndan ABD'ye ambargo tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırması ile ilgili net mesaj verdi. “ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız” dedi. Yeniden Asya vurgusu da yapan Çavuşoğlu, 11 Kasım’da Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında Türkmenistan’ın tam üye olacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Muğla’da gençlerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırması ile ilgili konuştu:

- Bu karardan sonra biz de ilaveten buraya ne gerekiyorsa takviye yapacağız. Silah anlamında ne gerekiyorsa bunu yapacağız. ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız. KKTC ve Kıbrıs Türkünü korumak için her türlü adımı atacağız.


Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde de konuşan Çavuşoğlu, Yeniden Asya vurgusu yaptı:

- Ekonominin güç merkezi Asya olmaya başladı. Orada fırsatlar var. Dolayısıyla bu fırsatları değerlendirmek lazım. Asyalı bir güç olarak politikalarımızı biz de gözden geçirdik. Şu anda binden fazla eylem unsurunda somut proje odaklı çalışmalarımıza hız verdik. Asya'daki bu gelişmelere duyarsız kalamayız.


Dışişleri Bakanı, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 11 Kasım’da yapılacak toplantısına da dikkat çekti. Toplantıda Türkmenistan’ın teşkilata üye olacağının müjdesini verdi:

- Daha önce gözlemci olan Türkmenistan da 11 Kasım'da Semerkant'ta gerçekleştireceğimiz Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde tam üye olacak. Böylelikle aile resmimizi inşallah tamamlamış olacağız.
# abd # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # Türk Devletleri Teşkilatı