Rusya ile ticarette Mir'e alternatif çalışması hızlandı

Türkiye, ABD başta olmak üzere Rusya'ya uygulanan ambargolara karşı Mir ödeme sistemine ilişkin harekete geçti. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Çalışmanın Mir sistemine alternatif bir ödeme sistemi olduğu ifade edildi. Dünyanın karşı karşıya kalacağı enerji krizine yönelik de Türkiye hamlelerini hızlandırdı.

Batının ekonomik tehditlerine karşı Ankara, Moskova ile ticari ilişkilerin zarara uğramaması için çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’de özel bankaların Mir ödeme sistemini durdurması sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Mir toplantısı yapılmıştı. Ulusal Kanal'ın AK Partili kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, Mir sistemine alternatif bir ödeme sistemi için çalışma başlattı.

Kaynaklar yaptığı açıklamada, “Bu sorunla ilgili Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışıyor. Alternatif bir sistem üzerinde çalışma yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası enerji krizi ile karşı karşıya kalan Batının aksine Türkiye bu konuda da hamlelerini sürdürüyor. AK Parti kaynakları doğal gaz konusunda da iki ülke arasında görüşmelerin yapıldığını açıkladı.

Kaynaklar, “Uygun bir şart ile gaz alımı konusunda da çalışmalarda devam ediyor" dedi. İki ülke arasında bakanlıklar düzeyinde görüşmelerin önümüzdeki günlerde de yapılacağını ifade eden kaynaklar, "Hem ödemenin ertelenmesi hem de fiyatın indirilmesi konusunda önümüzdeki süreçte görüşmeler olabilir. Yeni müjdeler gelebilir” değerlendirmesini yaptı.

# türkiye # rusya # erdoğan # ak parti # ulusal kanal # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # doğal gaz # ticaret bakanlığı # enerji krizi # Mir ödeme sistemi