Talat Paşa Komitesi: "Ermeni soykırımı yoktur, Kaliforniya Eyalet Meclisi’nin kararı da yok hükmündedir"

ABD’de Kaliforniya Valiliği, sözde Ermeni soykırımını anma günü olarak lanse edilen 24 Nisan’ı resmî tatil ilan edildi. Karara Talat Paşa Komitesi tepki gösterdi. Komitenin açıklamasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre Kararı hatırlatıldı. “Ermeni soykırımı yoktur. Kaliforniya Eyalet Meclisi’nin kararı da yok hükmündedir” denildi. Dşişleri Bakanlığı ve Hükümete, Batının Ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadele çağrısı yapıldı.

ABD'de Türkiye karşıtı skandal bir karara imza atıldı. Kaliforniya Eyalet Meclisinde kabul edilen yasa ile, sözde ermeni Soykırımı anma günü olarak lanse edilen 24 Nisan resmi tatil ilan edildi. Yasa, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tararfından da imzalandı.

Meclis üyesi Adrin Nazaryan’ın gündeme getirdiği yasa, her yıl 24 Nisan'da Kaliforniya'daki tüm topluluk ve devlet okullarının kapanmasını, devlet memurlarına ise ücretli izin verilmesini zorunlu kılıyor.

Yasa metninde ayrıca, Eyalet Eğitim Kurulu’ndan, Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili devlet okullarında okutulacak bir model müfredat rehberi benimsemesi de isteniyor.

Kaliforniya Meclisi’nin kararına, sözde Ermeni soykırımı konusunda tarihi bir hukuk mücadelesi vermiş olan Talatpaşa Komitesi’nden tepki geldi.

Komitenin açıklamasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre Kararı hatırlatıldı. “Ermeni soykırımı yoktur. Kaliforniya Eyalet Meclisi’nin kararı da yok hükmündedir” denildi.

TALAT PAŞA KOMİTESİ: “KALİFORNİYA MECLİSİNİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

Meclislerin ve valilerin soykırımı tanıma yetkisi yoktur. Soykırıma ilgili yerel mahkeme veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi karar verir. Hukuku ve demokrasiyi ağızlarından düşürmeyen ABD’li yöneticiler hukuku yok saymaktadır! Ermeni Soykırımı Yalanı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın önderliğinde Komitemizin mücadelesiyle 2015 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkûm edilmiştir. Mahkemenin kararı nettir; Ermeni Soykırımı yoktur!

Talat Paşa Komitesi, Dışişleri Bakanlığı ve hükümeti, ABD ve Batının Ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadeleye çağırdı.

TALAT PAŞA KOMİTESİ: “KALİFORNİYA MECLİSİNİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

Dışişleri Bakanlığımız başta devlet yetkililerimize sesleniyoruz: Kaliforniya ve Batı’nın soykırım yalanlarına karşı AİHM zaferimize dayanalım. Kararların kaldırılması için mücadelemizi başlatalım. Komitemiz üzerine düşen her türlü göreve hazırdır!

# abd # türkiye # meclis # anma # Doğu Perinçek # sözde ermeni soykırımı # Bir # tepki # ermeni # Rauf Denktaş # kaliforniya # talat paşa komitesi