PKK'yı yok olma teşaşı sardı

PKK elebaşlarından Murat Karayılan, terör örgütünün yayın organlarına konuştu. PKK’nın “varlık ve yokluk savaşı” verdiğini itiraf etti. “Önümüzdeki 3 ay çok önemli” diyen Karayılan, operasyonlar nedeniyle PKK'nın içinde bulunduğu zor durumu anlattı.

TSK'nın operasyonları PKK'yı bitirme noktasına getirdi. İtiraf PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan'dan geldi.

Karayılan, Türk ordusunun 5 aydır geniş bir şekilde üzerlerine yürüdüğünü söyledi.

Karayılan’ın açıklamalarından örgütün eleman sorunu yaşadığı anlaşıldı. Karayılan, "Varlık ve yokluk savaşı dememiz boşuna değil. Gerçek budur" dedi.

Türk ordusunun Zap, Metîna, Avaşîn’de sürekli PKK’nın üstüne yürüdüğünü ekleyen Karayılan, buna karşı PKK’nın yer altı kaleleri yaptığını ifade etti.

Kürdistan Demokratik Partisi ve Barzani ailesini “Türk devletiyle birlikte harerket ettikleri” için hedef alan Karayılan, "Türk devleti, KDP ve Başûr’lu hareketlerle ilişki kurdular, resmi bir şekilde kırmızı çizgiyi kaldırdılar" ifadelerini kullandı.

Teröristlere görevini yerine getirmediği gerekçesiyle eleştirilerinin olduğunu da söyleyen Karayılan, Avrupa'daki yapılanmalarında gevşekliğin olduğunu söyledi. Hollanda’daki festivale katılımın az olmasını eleştirdi.

# pkk # tsk # hdp # pyd # YPG # kck # Bir # murat karayılan