Akar'dan Yunanistan'a yalan tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’ye karşı artan taciz ve söylemleri nedeniyle Yunanistan’a tepki gösterdi. Atina yönetiminin Türkiye’yi karalamak için her fırsatta yalana başvurduğunu belirten Akar, “Mitomaniye yakalanmışlar. Yalan söyleme hastalığı. Bunlara şifa diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD destekli olarak Ege'de tansiyonu artıran adımlar atan Yunanistan’ın net bir dille uyardı.

Bakan Akar, gayrı askeri statüdeki adaları ABD’nin silah ambarı haline dönüştüren Atina yönetimine bir kez daha Lozan ve Paris anlaşmalarını hatırlattı. “Eğer bu adaları bu hale getiriyorsanız anlaşmalardan çıkıyorsunuz demektir.” ifadelerini kullandı.

“YUNANİSTAN TACİZLERİNİ ARTIRDI”

Akar, Yunanistan’ın Ege’de havada, denizde ve karada taciz ve kışkırtmalarına devam ettiğini vurguladı:

- Bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Yaşananlara karşı yapılabilecek ne varsa yapıyoruz. Objektif olarak, matematik, mühendislik olarak baktığınızda olay tamamen bizim kontrolümüzde olacak şekilde çalışıyoruz. En önemli sorunumuz, Batılı ülkelerin objektif olmaması. Her şeye rağmen biz 'barış' diyoruz, 'diyalog' diyoruz, 'uzattığımız barış elini tutun' diyoruz. Diplomasiyi sonuna kadar zorlarken sahada da her türlü tedbiri alıyoruz.

“BUNLAR MİTAMONİYE YAKALANMIŞLAR, ŞİFA DİLİYORUZ”


Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan’ın Ege’yi mülteci mezarlığına çevirdiğini söyledi. Lavrion Kampında korunan PKK’lı teröristleri anımsattı. Tüm fiziksel kanıtlara rağmen Yunan yetkililerin Lavrion kampı konusunda yalan söylemeye devam ettiğini vurguladı.

Bazı Yunan siyasiler her fırsatta yalan söylüyorlar. Türkiye'yi karalamaya çalışıyorlar. Bu bir hastalık olmuş artık. Bunun tıp literatüründeki adı 'Mitomani', yalan söyleme hastalığı. Öyle ki, yalana kendileri de inanır oldular. Bunlara şifa diliyoruz.

“KIBRIS İÇİN 74 RUHU AYAKTA”

Bakan Akar, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırmasını da değerlendirdi:

Uygulama nasıl olacak göreceğiz. Gece gündüz takip ediyoruz. Personel mevcudumuz, silahımız, aracımız gerecimiz, hudutlarımızın kontrolü konusunda zafiyet söz konusu değil. Orada asla zafiyete müsaade etmeyiz. Kıbrıs’ta 74'teki pozisyonumuz ne ise bugün de aynı. Hem kendimizin hem Kıbrıslı kardeşlerimizin hukukunu korumakta kararlıyız, buna da muktediriz. Tarihten ders alın diyoruz.

Akar ayrıca, ABD'den F-16 alımıyla ilgili sürecin devam ettiğini söyledi. “Şu anda yeni bir arayışa geçmemiz için neden yok. Ancak aksi bir durumda tabii ki alternatifsiz değiliz.” İfadelerini kullandı.

# abd # türkiye # yunanistan # hulusi akar # pkk # milli # ege # Kıbrıs # milli savunma bakanı # Bir # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi