Tunç Soyer'e bu kez de arazi satışı soruşturması başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe belediye başkanı iken yabancı bir yatırımcıya sattığı arazi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin almadığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’nın “soruşturma izni” Soyer’e tebliğ edildi. Böylece Soyer hakkında verilen soruşturma izinlerinin sayısı beşe çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye gündeminden düşmüyor. CHP’li belediye başkanı şimdi ise hakkındaki soruşturma izinleri nedeniyle gündemde.

Cumhuriyet Halk Partisi, Soyer’in 9 Eylül günü Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma izni verildiği propagandasını yapıyor. Oysa o 5 soruşturma başlığından yalnızca biri.

İçişleri Bakanlığı, “ PKK ile bağlantılı” gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile memurluktan el çektirilen Profesör Ayşen Ünsal’ı belediye şirketlerine yönetici olarak atadığı için Tunç Soyer’in soruşturulmasına izin verdi.

Bir diğer izin konusu da Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden. İlçedeki turizm imarlı arazi satışı da soruşturma konusu oldu. Soyer, o dönem ilçenin en değerli yerlerinden olan turizm imarlı araziyi yabancı bir girişimciye 30 milyon liraya sattı. Bu araziye lüks otel yapıldı. Konu yargıya taşınınca satışın yasaya aykırı şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni alınmadan yapıldığı ortaya çıktı. İşte bu nedenle de İçişleri Bakanlığı, CHP’li İzmir Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verdi.

CHP’li belediye başkanı hakkındaki bir iddia da eşi Neptun Soyer’in başkanı olduğu kooperatife mezbahanenin devriyle ilgili. Mezbahanenin çevre izinleri alınmadan devredildiği öne sürüldü. Bu konu hakkında da İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.

5. soruşturma konusu ise Büyükşehir Belediyesi’nin 33 yıldır ortağı olduğu İzmir Hilton’dan kasasına tek kuruşun bile girmemesi. Kamu zararı gerekçesiyle Soyer’in soruşturulmasınatizin verildi.

Büyün bunlar yaşanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sahip çıkmadı. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İzmir Milletvekilleri soruşturma izinleri üzerinden sosyal medya yoluyla Tunç Soyer’in masumiyeti ile ilgili propaganda yaptı.

# İzmir # chp # türkiye # pkk # kemal kılıçdaroğlu # içişleri bakanlığı # Kültür ve Turizm Bakanlığı # kılıçdaroğlu # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Bir # Tunç Soyer # eylül # izmir büyükşehir belediye başkanı # soruşturma izni