Zelenskiy'nin eşi Zelenska Fener Rum kilisesini ziyaret etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska, Türkiye’de bir dizi temaslarda bulundu. Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bir araya gelen Zelenska, İstanbul'da, esir değişimiyle serbest bırakılan neo-nazi Azov militanlarıyla buluştu. Zelenska Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos'u da ziyaret etti.

Türkiye’de temaslarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska, dikkat çeken görüşmeler yaptı.

Zelenska, ziyaretinin üçüncü gününde, esir değişimiyle Türkiye’de kalmak şartıyla serbest bırakılan neo-nazi Azov Taburu üyeleriyle bir araya geldi.

Zelenska, Ukrayna’da Rus ve Romen kökenli vatandaşlara yönelik ırkçı saldırılarıyla tanınan Azov liderlerini “kahramanlar” olarak niteledi. "Türkiye'de Azov kahramanlarıyla görüştüm, gösterdikleri çaba ve direnç için minnettarlığımı belirttim.” İfadelerini kullandı.

Olena Zelenska’nın İstanbul’da dikkat çeken temaslarından biri de Fener Rum Kilisesi Papazı Bartholomeos ile görüşmesi oldu. Zelenska görüşmeye ilişkin olarak, Bartholomeos'un, Ukrayna'yı desteklediğini söylemekle yetindi.

Zelenska, Pazar günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bir araya gelmiş, Ukrayna’daki yaklaşık 200 özel gereksinimli çocuğun Türkiye'ye getirilmesi için yardım talep etmişti. Zelenska ayrıca beraberindeki heyetle birlikte Ukrayna için inşa edilen MİLGEM 'Hetman Ivan Mazepa' korvetinin açılış törenine katılmıştı.

# türkiye # Ukrayna # Bir # milgem # Bartholomeos # Zelenskiy # Fener Rum Kilisesi # ukrayna devlet başkanı # Volodimir Zelenskiy # Olena Zelenska