Çavuşoğlu’ndan Libya'da temsilcilik açıklaması

Türkiye’den geniş bir heyet, Libya’yı ziyaret etti. Heyetler arası ve ikili görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı. Bu anlaşmayla Türkiye, Libya’nın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde arama faaliyetleri yapabilecek.

Türkiye’den Libya’ya önemli bir diplomasi ziyareti yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya’yı ziyaret etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da katıldığı ziyarette heyet, Başkent Trablus’ta Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile bir araya geldi.


Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş'la ikili görüşmenin ardından Bakan Çavuşoğlu, basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıkladı.

Türkiye ve Libya, 2019'da da deniz yetki anlaşması imzalamıştı. Hidrokarbon anlaşmasıyla birlikte Türkiye, Libya'nın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yani Libya kıta sahanlığında arama faaliyetleri yapabilecek.

Çavuşoğlu, uçuşlar ve başkonsoloslukla ilgili gelişmeleri de paylaştı.

# türkiye # libya # İbrahim Kalın # cumhurbaşkanlığı sözcüsü # milli # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # Bir # başkent # dışişleri # Kıta sahanlığı # Münhasır Ekonomik Bölge # Necla Manguş # Libya Dışişleri Bakanı