Pentagon'un adamı Rubin Türk Akım'ı hedef aldı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un psikolojik savaş elemanı Michael Rubin Türk akımını hedef aldı.. ABD Başkanına çağrı yapan Rubin, “Joe Biden, Türk Akımı boru hattını öldürmeli” dedi. Rubin, Türk Akımı’nın devre dışı kalmasının Atlantik için önemli olacağını söyledi.

Türkiye karşıtlığı ile tanınan Pentagon'un psikolojik savaş elemanı Michael Rubin, bu kez de Türk Akımı boru hattını hedef aldı.

Rubin, "Biden, Atlantik ötesi enerji güvenliğini arttırmak için Türk Akımı'nı öldürmeli" başlığıyla yayınlanan makalesinde İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin boru hattı projesini destekledi.

“Türk Akımı, en az Kuzey Akımı kadar kötü ve zararlı” ifadelerini kullanan Micheal Rubin, Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve İran’a “Göz açtırmamak” gerektiğini savundu.

Azerbaycan ve Türkiye’nin, Rus gazını “kara para aklar gibi akladığını” iddia eden Michael Rubin, 2 ülkenin “mutlaka bypass edilmesi gerektiğini” söyledi.

Pentagon 'un psikolojik savaş elemanı makalesinde Kuzey Akımı ve Türk Akımı boru hatlarının, Atlantik çıkarlarına zarar verdiğini kaydetti.

ABD başkanına çağrı yapan Michael Rubin, “Joe Biden yönetimi, Türk Akımı ve benzeri boru hatlarına, Kuzey Akımı 2’ye yaptığı muameleyi yapmalı" ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # rusya # yunanistan # iran # Azerbaycan # israil # türk akımı # joe biden # pentagon # michael rubin # ABD Savunma Bakanlığı # boru hattı # güney kıbrıs rum kesimi