Antalyalı kadınlar acı biberden reçel üretiyor

Siz hiç acı biber reçeli yediniz mi? Antalya’da Ulusal Kanal ekibimiz tattı. Dünya mutfak otoriteleri acı-tatlı buluşması arayışlarını sürdüredursun, Korkutelili kadınlar, bu konuda nokta atışı yaptı, acı biber reçelini mutfak literatürüne kazandırdı. Sırada patenti var.

Acı biberden reçel olur mu demeyin. Deneyen 10 kişiden 9’u artık ondan vazgeçemiyor. Son yıllarda dünyada mutfak otoriteleri arayışını acı-tatlı buluşması üzerine yapıyor. Kadınlarımız, acı biber reçelini mutfak literatürüne kazandırdı bile. Şimdi sıra patentinde…

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kadınlar, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile el emeklerini ve bölge ürünlerini ekonomik değere dönüştürüyor. Kadınlar, farklı ürünler sunmak için de kolları sıvadı. Ortaya acı ve tatlıyı birleştirdikleri bu acı biber reçeli çıktı.

Ağızda hem acı hem de tatlı bir lezzet bırakan bu ürün, oldukça yoğun talep görüyor. Öyle ki gurmelerin dahi ilgisini çekiyor.

Kooperatifte kadınlar, tarhanadan turşuya, erişteden zeytine birbirinden lezzetli doğal ürünler üretiyor.

“KOOPERATİFİMİZLE BİRLİK OLMANIN DAYANIŞMANIN GÜCÜNÜ GÖRÜYORUZ”

Onlar, bu el emeği ürünlerini İmrahor Mahallesi’ndeki Kadın Girişimciler Durağı’nda beğeniye sunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli “Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar” projesinde kadınlar, üreterek kazanmaya ve kazandırmaya devam ediyor.

Kooperatifin üretim bölümünden Nilüfer Leylek, kooperatifçiliğin önemini vurguladı.

Leylek tüm kadınlara şu ifadelerle seslendi:

- ''Emeğinizin kooperatiflerle değere dönüşmesi için sadece cesaret edin.''
# antalya # kadın # üretim # lezzet # kooperatif # emek # biber # reçel # ekonomik