Türkiye kara teslim

Kara kış yüzünü gösterdi, Türkiye kara teslim oldu. Cadde ve sokaklar beyaza büründü, kar lastiği olmayan araçlar yolda kaldı. Yurt genelinde belediye ekipleri teyakkuza geçti. Devam eden kar yağışları bazı bölgelerde ise seyirlik görüntüler oluşturdu

Türkiye, doğusundan batısına kar yağışının etkisi altında. Aralıksız yağan kar yağışı ve tipi zorlu anları da beraberinde getirdi.

Bolu’da son 72 yılın en yoğun kar yağışı yaşandı. TEM Otoyolu Düzce- Bolu geçişinde kar yağışı sonrası görülen yoğun tipi nedeniyle yaklaşık 17 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

İstanbul, Kocaeli ve Ankara'dan TEM otoyoluna girişlere izin verilmezken sabah saatlerinde yol kontrollü olarak geçişe açıldı.

Bolu'da Gerede-Düzce arası otoyolların yoğun kar ile tipi nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından Ankara'dan İstanbul istikametine araçların geçişi durduruldu.

Ankara-İstanbul TEM Otoyolu'nun Akıncı gişeleri girişinde yolu ulaşıma kapatan trafik ekipleri, sürücüleri Ankara'ya geri dönmelerini veya yol ulaşıma açılıncaya kadar yakındaki bir tesiste beklemelerini önerdi.

Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas'ta 5 bin 206 vatandaşın yurtlarda misafir edildi. Vatandaşların meteorolojik uyarıları takip etmeleri ve zorunlu olmadıkça yola çıkmaları istendi.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle evleri yıkılmak üzere olan yaşlı çiftin imdadına jandarma ekipleri yetişti. Askerler, Saat çiftini sırtlarında taşıyarak kurtardı.

Türkiye’yi esaret altına alan kar yağışı, Doğu ve Güneydoğu’da etkisini arttırıyor. Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te yoğun kar ve tipi nedeniyle 533 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Kentte dondurucu soğuklar nedeniyle binaların çatılarında uzun buz sarkıtları oluştu, akarsu ve göletlerin yüzeyi buz tuttu.

Araçlar kara gömüldü, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Malatya'da, karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Aralıklarla 18 Ocak'tan itibaren etkisini sürdüren kar nedeniyle yol temizleme ve açma çalışmaları belediye ekiplerince sürdürülüyor.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kar nedeniyle evinden çıkamayan 80 yaşındaki teyzenin oğlunu görme isteğini jandarma ekipleri gerçekleştirdi.

Adana'nın Karaisalı ilçesindeki, üzerinden demir yolu da geçen 110 yıllık Varda Köprüsü kar yağışında beyaz örtüyle kaplandı. İlçenin yüksek kesimlerinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle ağaçlar ve bitki örtüsü beyaza büründü.

Efsane filmlerin unutulmaz sahnelerine tanıklık eden Vardar Köprüsü’nün beyaz örtüyle kaplanması güzel görüntüler oluşturdu.

# Trafik # istanbul # ankara # adana # türkiye # Kahramanmaraş # düzce # sakarya # meteoroloji # kocaeli # kar # Aksaray # şanlıurfa # Sivas # ​Gaziantep # kilis # TEM # yol # otoyol # kar yağışı # mücadele # araç # ocak # samsun # kış # bolu # belediye # ulaşım # izin