Ergenekon kumpasçıları yargılanıyor

Ergenekon tertibinde yer alan 8 FETÖ'cü hakim ve savcının yargılanmasına devam edildi. Yargıtay 8’inci Dairesi’nde görülen duruşmada tanıklar, Ergenekon davasında sanık ve avukatlar arasındaki belge alışverişine mahkemenin izin vermediğini söyledi. Ara kararların da açıklandığı duruşmada eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu hakkındaki yakalama emrinin uygulanmasının beklenmesi kararlaştırıldı. Mahkeme duruşmayı 30 Mart'a erteledi.

FETÖ’nün Ergenekon kumpasında yer alan hakim ve savcılarının yargılanmasına devam edildi.

Ergenekon davasına bakan 8 eski hakim ve savcı "Suç uydurmak ve görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanıyor. Yargılanan eski hakimler arasında Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Hasan Hüseyin Özese ve Nihat Topal yer alıyor. Eski savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Mehmet Murat Dalkuş da sanık sandalyesinde oturuyor.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi’nde görülen davanın yeni duruşmasında Aydın Aslan ve Hasan Öztürk tanık olarak dinlendi. Aydın ve Öztürk, yaklaşık 2 yıl Ergenekon yargılamasının yapıldığı İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptıklarını söyledi.

Aslan, sanıklarla avukatlar arasında belge alışverişinin mahkeme heyetinin izni halinde yapılabildiğini ifade etti.

Öztürk de yargılama esnasında mahkeme heyeti tarafından bir ara karar kurulduğunu söyledi. Öztürk, sanıklar ve avukatlar arasındaki belge alışverişinin mahkeme ile ilgisi olmaması halinde yapılamadığını anlattı. Ergenekon davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in avukatına vermek istediği bir evrakın mahkeme heyeti tarafından uygun görülmediğini ve ilgilisine verilmediğini de bildirdi.

YENİ DURUŞMA 30 MART'TA OLACAK

Beyanların alınmasının ardından mahkeme, ara kararları açıkladı. Buna göre, adli kontrol tedbiri uygulanan sanıkların mevcut halinin devamına karar verildi.

Eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun yakalama emrinin uygulanmasının beklenmesi istendi. Haşıloğlu hakkında görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, hürriyeti tahdit ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlarından 4 yıldan 314 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme, eski hakimler Ercan Fırat ve Nihat Topal için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasını da kararlaştırdı. Yazı ile iki sanıkların tutuklamaya yönelik yakalama kararının durumu sorulacak. Duruşma ise mahkeme heyeti tarafından 30 Mart'a ertelendi.

# istanbul # ankara # fetö # hakim # ergenekon # yargıtay # mahkeme # savcı # dava # kumpas # hasan hüseyin özese # hüsnü çalmuk # Hasan Öztürk # kemal kerinçsiz # mehmet ali pekgüzel # Mehmet Murat Dalkuş # ercan fırat # nihat topal