Ersin Tatar'dan Rum kesimine tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri’de bir dizi temaslarda bulundu. Kayseri Üniversitesi’nde “Mavi Vatan’da Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Rolü” konulu konferansta konuşan Tatar, ardından Valiliği ziyaret etti. Ersin Tatar, valilik ziyareti sonrasında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri’de bir dizi temaslarda bulundu.

Kayseri Üniversitesi’nde “Mavi Vatan’da Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Rolü” konulu konferansta konuşan Tatar, ardından Valiliği ziyaret etti.

Ersin Tatar, valilik ziyareti sonrasında gündeme dair açıklamalar yaptı. Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin batılı ülkelerden yeni füze savunma sistemleri almasının, Doğu Akdeniz’de gerginliği arttıracağını belirtti.

Tatar, geçen Pazar günü yapılan genel seçim sonuçlarını da değerlendirdi:

- Bu seçimde yeni bir parlamento seçilmiştir. Bu parlamento inşallah önümüzdeki 5 yılda KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması için güzel ve önemli hizmetler verecektir. Cumhurbaşkanı olarak beklentim budur. Seçim sonuçları beni çok memnun etmiştir. KKTC’de artık yeni siyaset yeni anlayış yan yana yaşayan 2 ayrı egemen eşit devlet. Rumlar bazı emperyalist güçler ile füze savunma sistemlerini güçlendirmek için yeni füzeler almakta olduklarını öğrendim. Bu son derece yanlış. Şu anda Doğu Akdeniz’de olan gerginliği daha da artıracaktır. KKTC’yi daha güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının refahını ve mutluluğunu daha da umutlu bir şekilde geleceğe taşımak için çalışmalarımızı bu anlayış ile sürdürmekteyiz.

# kayseri # türk # KKTC # Kıbrıs # ziyaret # doğu # Vatan # akdeniz # rum kesimi # ersin tatar # kuzey kıbrıs # siyaset