İzmir'de işçilerden Vatan Partisi'ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden atılan 12 işçi Vatan Partisini ziyaret etti. ESHOT’ta otobüs şoförü olan emekçiler yaşadıkları mağduriyetlerinin iç yüzünü anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı 10 ila 15 yıllık tecrübeye sahip 12 ESHOT şoförü Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Emekçiler işten çıkarılma sürecini Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz ile paylaştı.

ESHOT şoförleri atılmalarında DİSK’e bağlı Genel İş - 1 No’lu şubesini sorumlu tuttu.

Emekçiler, kamu işçisi statüsü kazanmak için yargıya başvurdu. Ancak üyesi oldukları Genel-İş Sendikası iddiaya göre emekçilere destek yerine köstek oldu.

Emekçiler CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçiler işine geldiğinde ESHOT, işine gelmediğinde İZELMAN işçisi olarak gördüğünü söyledi.

12 işçinin hukuk zaferini kazanmasıyla ESHOT’ta hareketlilik yaşandı. Yargı kararı emsal teşkil etmemesi için Yargıtay’ın onama sürecinde kadrolu çalışanlar, İZELMAN şirketine kaydırıldı. Ve ESHOT’ta kadrolu kamu işçisi kalmadı.

''HAKLI MÜCADELENİZDE VATAN PARTİSİ OLARAK YANINIZDAYIZ''

İşçilerin sorunlarını ve büyükşehir belediyesindeki uygulamaları not alan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz emekçilerle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

ESHOT, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kamu kuruluşu, İZELMAN ise belediyenin ortak olduğu özel bir şirket. Belediye ESHOT’un işçi tedarikini İZELMAN’dan sağlıyor. Bu sayede belediye ücretleri azaltıyor. ESHOT’taki emekçiler de kadrolu görünümlü kiralık işçi statüsünde çalışıyor.

# İzmir # izmir # chp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # vatan partisi # yargıtay # destek # Kamu # Vatan # işçi # disk # Partisi # belediye # çağdaş cengiz # kamu işçisi # eshot # Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı # İZELMAN