Huzurevi davasında sanıklar hâkim karşısında

İzmir’de 3 yıl önce yaşlı bakım evinde kaynar suyla yıkandıktan sonra yaşamını yitiren 87 yaşındaki Fatma Uraz’ın ölümü ile ilgili davanın ilk duruşması görüldü. Sanıklar, Adli Tıp Kurumu’nun ‘ölüm nedeni yanık ve yanığa bağlı su kaybı’ raporuna rağmen suçlamaları reddetti. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu.

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Fatma Uraz’ın yaşlı bakımevinde kaynar suyla yıkandıktan sonra hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması İzmir 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Hâkim tarafları dinledi. Sanıklar suçlamaları reddetti. Oysa Adli Tıp Kurumu 87 yaşındaki Uraz’ın ölüm nedeninin yanık ve yanığa bağlı su kaybı olduğunu tespit etmişti.

Merhum Fatma Uraz’ın Avukatı Hasan Bülent Güvençalan, duruşmanın ardından Ulusal Kanal’a konuştu.

Sanıklar ise 87 yaşındaki Fatma Uraz’ın kaynar su ile değil pemfigus hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti.

3 yıl önce bakımevinde haşlanarak hayatını kaybeden Fatma Uraz’ın kızı Zehre Yılmazer, ihmallere dikkat çekti.

Fatma Uraz, yaş almış neşe dolu biriydi. Ulusal Kanal’a konuşan Zehra Yılmazer, başka mağduriyetler olmasın istiyoruz dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdahillik talebini kabul eden mahkeme, sanık iddialarının araştırılması için uzman hekimlerin incelemesine karar verdi. Duruşma 7 Haziran 2022 tarihine ertelendi.

# İzmir # izmir # ulusal kanal # haber # mahkeme # dava # doğu # adalet # hukuk # huzurevi # Fatma Uraz