TÜSİAD CFR Başkanı Haas ile buluştu

TÜSİAD, ABD'nin “Gölge Dışişleri” olarak bilinen CFR’nin Başkanı Richard Haas ile buluştu. TÜSİAD konferansında Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendiren Haas, iki ülke ilişkilerinin AK Parti hükümetiyle düzelemeyeceğini, Türkiye’de iktidar değişikliği gerektiğini söyledi.

ABD kapitalizminin Türkiye’deki sözcülüğünü yapan TÜSİAD, “ Dünya, ABD ve Türkiye” başlıklı konferansta ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haas’ı ağırladı.

Haas konferansta, Biden yönetiminin Türkiye’de arzuludağı iktidar değişikliğini dile getirdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut hükümet ile düzelemeyeceğini söyleyen Haas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı:

Burada yüzlerce, binlerce bireyden bahsetmiyoruz. Tek bir kişiden bahsediyoruz. Türkiye'de tek bir kişide çok fazla otorite var. Belki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra onu takip edecek olan yöneticilerle farklı bir dış politika takip edilebilir ve ABD'ye daha yakın olunabilir. Buna memnuniyetle yaklaşırız.

''İLİŞKİLERİ TÜRKİYE'NİN YENİ STRATEJİ BOZDU, ANKARA DEĞİŞMELİ''

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Koordinatörü Evren Balta ve Danışma Kurulu Üyesi Soli Özel’in yönettiği konferansta, Rusya- Ukrayna gerginliğinden Çin’in yükselişine kadar pek çok konuya değinildi. CFR Başkanı Başkanı Haas, Ankara’nın değişen dış politikasının, Türkiye’yi ABD’den uzaklaştırdığını söyledi.

İlişkilerinin bu şekilde gelişmesi aslında, Türkiye'nin dış politikadaki değişikliğinden kaynaklanıyor. Türkiye stratejik duruşunu yeniden tanımlamış durumda. O yüzden bu noktadayız... Türk-Amerikan ilişkilerinde normalleşme için değişim Ankara'dan gelmeli...
# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # türk # hükümet # dünya # Biden # tüsiad # siyaset # politika # CFR # ABD Dış İlişkiler Konseyi