Üretici kadınlardan yöresel ürünler

Uludağ'ın eteklerinde kooperatif kuran köylü kadınlar, ürettikleri yöresel ürünlerle kazanç sağlıyor. Eski köy okulunu kooperatif binasına dönüştüren kadınlar, köye has Çongara fasulyesi, erişte, salça, reçel ve tarhana gibi ürünleri hazırlayarak satışa sunuyor.

Köylerinde kurdukları kooperatif, kadınların ekmek teknesi oldu.

Uludağ'ın eteklerindeki kırsal Yiğitali Mahallesi'nde kooperatif kuran köylü kadınlar, yaptıkları gıdaların yanı sıra yöresel ürünlerle hazırladıkları kahvaltılarıyla kazanç sağlıyor.

Eski köy okulunu kooperatif binasına dönüştüren kadınlar, köye has Çongara fasulyesi başta olmak üzere erişte, salça, reçel, tarhana gibi ürünleri hazırlayarak satışa sunuyor.

Çeşit çeşit geleneksel ürünlerle hazırlanan kahvaltı sofraları yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün projesi sayesinde eğitim gören kooperatif üyesi kadınlar, köyün Uludağ yolunda olması nedeniyle yabancı turistleri de ağırlamak için yabancı dil ve diksiyon eğitimi de almaya hazırlanıyor.

# bursa # ekmek # kadın # üretim # Birleşmiş milletler # kooperatif # Tarım # uludağ # reçel # erişte # Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü # salça # tarhana