Kardan kapanan otoyolun işletmecisine ceza

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kar nedeniyle kapanan Kuzey Marmara Otoyol İşletmesine 6 milyon 795 bin lira ceza kesti. Bölgede mağduriyet yaşayan sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretlerini de iade edildi.

Kar yağışıyla kısmen kapanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletmecisine ceza kesildi, vatandaşların geçiş ücretleri iade edildi.

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli kar yağışı sebebiyle 24 Ocak Pazartesi günü Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kesimlerinde trafik kazaları yaşanmış, ulaşımda da aksamalar olmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 18 saat trafiğe kapalı kalması nedeniyle sorumlu şirket Kuzey Marmara Otoyol İşletmesine 6 milyon 795 bin lira ceza verdi.

OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ İADE EDİLDİ

Bakanlık, bölgede mahsur kalan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla da harekete geçti. Bölgede mağduriyet yaşayan sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretlerini iade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca mağduriyet yaşanan otoyol işletmecilerine kesilen ilk ceza bu değil. Daha önce de Osmangazi Köprüsü gişelerinde 31 Aralık 2021 gecesi 23.50-00.30 saatlerinde yaşanan teknik aksaklık nedeniyle gişelerde beklemek ve yeni yılın ücretlerini ödemek durumunda kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına Otoyol Yatırım AŞ'ye 1 milyon 242 bin lira para cezası verilmişti.

Bununla birlikte Osmangazi Köprüsü'nden 31 Aralık gecesi 23.50 ila 00.30 saatleri arasında geçiş yapmaya çalışan 623 aracın sahiplerine ücretleri de iade edilmişti.

# Trafik # istanbul # kar # ceza # otoyol # Hava durumu # ocak # kış # Kuzey Marmara Otoyolu # Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı # Aralık # osmangazi köprüsü # geçiş ücreti