"Savaşı en çok onlar istiyor"

ABD'nin Ukrayna Üzerinden Genişleme Planı'nı hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi manşetine taşıdı. Rusya-Ukrayna arasında savaş çıkarmayı en çok ABD ve İngiltere'nin istediğine vurgu yapıldı. ABD ve İngiltere'nin Doğu Avrupa’ya silah yığdığına dikkat çekilen haberde 2 ülkenin savaş kışkırtması için abartılı ya da asılsız haberler yaptığı da belirtildi.

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi ABD ve İngiltere'nin Ukrayna üzerinden savaş kışkırtıcılığı yaptığına dikkat çekti.

ABD'nin Ukrayna Üzerinden Genişleme Planı'na İngiltere de dahil oldu. Haberi manşetine taşıyan Yeni Şafak Gazetesi Rusya-Ukrayna arasında savaş çıkmasını en çok ABD ve İngiltere'nin istediğine işaret etti.

Hem Washington hem de Londra'da her gün yayınlanan haberler ile Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı üzerinden, savaşın ve işgalin kaçınılmaz olduğuna yönelik yayınların hız kazandığı ifade edildi.

Son olarak Rusya’nın “Ukrayna sınırında kan bankaları kurduğu” iddiaları da bizzat Ukrayna tarafından yalanlandı.

Kan bankası iddiası yalanlanmasına rağmen ABD’li üst düzey yetkiliye dayandırılarak yeniden servis edildi. Habere, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar “yalan” tepkisini gösterdi:

- Bu bilgi doğru değil. Bu tür haberler, enformasyon ve psikolojik savaşın araçlarındandır. Bu tür bilgilerin amacı toplumumuzda panik ve korku oluşturmaktır.

İngiltere’nin de Ukrayna’da panik havası oluşturmaya yönelik haberlere yoğunluk verdiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde İngiliz medyasında Rusya’nın Ukrayna’da kukla bir yönetimi başa geçirmek için harekete geçtiği iddiaları yayınlandı. Bu iddia hem Rusya hem de Moskova’nın adayı olduğu iddia edilen Yevheniy Murayev tarafından yalanlandı.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # savunma # savaş # yeni şafak # Ukrayna Rusya