Asiye'ye saldıran pitbullar silah sayıldı

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin köpek saldırısı sonucu ağır yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. 6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede saldırgan köpekler, silah olarak nitelendirildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, pitbull cinsi 2 köpeğin, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaralaması nedeniyle titizlikle yürütülen soruşturma tamamlandı.

Asiye Ateş'e saldırısına ilişkin site yöneticisinin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında "olası kastla yaralama" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından hazırlanan iddianamede, saldırgan köpekler silah olarak nitelendirildi.

Tutuklu sanıklar site yöneticisi Mustafa E. ile Mustafa Y, Süheyla K, Zeliha C. ve tutuksuz sanık Zeynep C. hakkında "olası kastla yaralama" suçundan 2 yıl 3 aydan 9 yıla kadar, site yöneticisinin ağabeyi tutuksuz sanık Mahmut E. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, 27. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede olay gününe dair yer alan bilgilerde köpeklerin ağızlığının bulunmadığı tespit edildi. İddianamede Sitenin kamera görüntülerine erişim yetkisinin sadece Mustafa E'de olduğu ve olaydan hemen sonra olay yerini gösteren kamera görüntülerinin uzaktan erişim yöntemiyle silindiği de yer alıyor.

Saldırıya dair titizlikle yürütülen soruşturma tamamlanırken Asiye Ateş ve ailesi memleketlerine döndü.

# Gaziantep # ​Gaziantep # soruştuma # pitbull # pitbull saldırısı # minik Asiye