''ABD Ukrayna ve PKK'ya aynı silahları gönderiyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gidiyor. Erdoğan'ın gündeminde Ukrayna üzerinden Rusya ve ABD arasında yaşanan gerilim de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, arabulucuk girişimleri kapsamında Rusya ve Ukrayna liderlerini Türkiye'ye davet etmişti. Öte yandan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, NATO'nun genişlemesinin Türkiye ve İran için de büyük tehdit olduğunu söyledi. "ABD'ye karşı, Türkiye, Rusya ve İran birlikte hareket etmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere 3 Şubat'ta Ukrayna'ya gidecek.

Erdoğan, Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapacak. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısına da başkanlık edecek.

ABD'nin kışkırtmalarıyla Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde olacak.

Hükümet çevrelerinde Rusya-Ukrayna krizinde "arabuluculuk" fikri işlenirken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ve NATO'ya karşı bölgesel güç birliğinin önemine dikkati çekti. Perinçek, NATO'nun genişlemesinin sadece Rusya'yı değil, Türkiye ve İran'ı da tehdit ettiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "ABD Ukrayna ve PKK'ya aynı silahları gönderiyor" dedi, Türkiye'nin önce kendi güvenliğini dikkate alması gerektiğini altını çizdi:

- PKK/YPG’ye verilen anti tank füzelerinin tıpkısının aynısı Ukrayna’ya da gönderilmiştir. ABD yönetimi Kafkaslardaki gerilimi tırmandıran bir strateji izlerken, hem nalına hem de mıhına vurmayı tercih etmektedir.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # pkk # devlet bahçeli # vatan partisi # nato # Ömer Çelik # Vatan # Bahçeli # Partisi