HDP’nin maskesi bir soruyla düştü

HDP, PKK'nın dağa kaçırdığı çocuklara yapılan istismarı görmezden geldi. Meclis'te "Çocuk Hakları" adı altında basın toplantısı düzenleyen HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'a "PKK’nın çocukları dağa kaçırması istismara girmez mi?" sorusu yöneltildi. Çocukların dağa götürülmesinde HDP'nin oynadığı rolü gizlemeye çalışan Kaçmaz, "Bir istismar varsa sorumlusu iktidardır" dedi. Kaçmaz'ın açıklamasına tepki gösteren Diyarbakır anneleri ise her şeyin ortada olduğunu belirtti. HDP'nin bir an önce

Haber: Buse Gençtürk/Sıla Kemahlı

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “ PKK'nın 13-14 yaşındaki çocukları dağa kaçırması ve eline silah vermesi çocuk istismarına girmiyor mu?” sorusuna yanıt veremedi, tüm istismarların karşısında durduklarını savundu, sorumlunun iktidar olduğunu iddia etti.

KOLLUK KUVVETLERİNE ‘İSTİSMARCI’ DEDİ

HDP parti bünyesinde “Çocuk Komisyonu” kurduğunu bir basın açıklamasıyla duyurdu. Kaçmaz ve beraberindeki heyet Meclis’te açıklamalarda bulundu. Kaçmaz, kamu çalışanlarının ve kolluk kuvvetlerinin çocukları istismar ettiğini savundu:

“Yargı bu konuda etkin işlemiyor, faillere iyi hal indirimi yapılıyor. Çocuklara yönelik istismarı cezasızlaştırma ve meşrulaştırma süreci iktidar, yargı ve kolluk tarafından adeta el ele işlemekte. Çocuk istismarı suçu failleri içerisinde kamu çalışanları ve devletin kolluk gücü çalışanları azımsanamayacak kadar fazladır. Şırnak, Batman, Hakkari ve Diyarbakır gibi kentlerde kolluk güçlerinin cinsel istismarı vakaları çokça yaşanmaktadır. Bu faillerin önemli bir kısmı ya yargılanmamakta ya da cezai indirimler almaktadırlar.”

‘İSTİSMAR’ DİYEMEDİ İKTİDARI SUÇLADI

Kaçmaz, “PKK'nın 13-14 yaşındaki çocukları dağa kaçırması ve eline silah vermesi çocuk istismarına girmiyor mu? Siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna iktidarı suçlayarak yanıt verdi. Kaçmaz, şunları kaydetti:

“HDP parti olarak da Çocuk Komisyonu olarak da tüm istismarların karşısında duruyor. Ancak dediğimiz gibi hiçbir çekince, hiçbir çelişkiye yer vermeyecek şekilde tüm istismarların karşısında durduk durmaya da devam edeceğiz. Ama dediğimiz gibi iktidarın istismarı önlemekle yükümlülüğü vardır. Bu suçları önleyecek olan muhalefet değil iktidardır. Bu sebeple bir istismar varsa bunun sorumlusu da iktidardır diyoruz.”

''ÇOCUKLARA EN ÇOK ZULMEDEN PARTİ''

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetinin önderlerinden Ayşegül Biçer, HDP’nin açıklamasına tepki göstererek çocukların dağa kaçırılıp istismar edilmesinin birinci suçlusunun HDP olduğunu belirtti. Biçer şöyle konuştu:

“Dağda çocuk istismarı var. Bu da HDP aracılığıyla yapılıyor. Çocuklarımızı dağa götüren HDP’dir. İktidar çocuklarımızı dağa çıkarmadı. Tam tersine teslim olmaları çağrısında bulunuyor. Çocuklarımız iktidarımıza güvenerek teslim oluyor. Birinci dereceden suçlu olan, siyasi parti görünümlü olan HDP’dir. HDP’nin yaptığı hiçbir açıklamayı kabul etmiyoruz. 900 gündür anneler, babalar orada oturuyor. HDP eğer ki suçlu olmasaydı bir gün gelip annelerin, babaların derdini sorardı. Suçlu olduğu için binayı kapatıp gitti. HDP, Gelecek Partisi, İyi Parti bunlara destek vererek anne ve babaları görmezden geldiler. Münafık iktidarı var orada. Tüm annelerin çocuklarına kavuşmaları için mücadele ediyoruz, biz kazanacağız. 43 yıldır kız çocukları dağda tecavüze uğruyor. HDP, DBP farklı isimlerle siyasiler geliyor. Kandil, ABD, İsrail’e vekillik yaptılar. Kürt halkını ezdiler, eziyet ettiler. ‘Jin jiyad azadi’ diyerek kadın hakkı diyorsunuz, siz kadınlara ve çocuklara en çok zulmü yapmış bir siyasi partisiniz.”

''5-10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN''

Diyarbakır Annelerinden Ümmühan Nilifırka da terör partisi HDP’ye şöyle tepki gösterdi:

“İstismar, şiddet var. 5 yaşında, 10 yaşında çocukların eline silah veriyorlar.
Her şey meydanda. Benim çocuğum nerede şimdi? Mesleği elinde olacaktı, bir gazeteciydi, muhabirdi. Binlerce çocuğumuzu ailelerinden koparıp götürmüşler, yarısı da ölmüş. Apaçık meydanda çocuğum nerede belli değil. Yazık değil mi? Biz perişanız hem yavrularımızı elimizden alıyorlar hem bir aileyi mahvediyorlar. İçim kan ağlıyor. Her şey meydanda niye inkâr ediyorlar ki? O parti hain parti, o parti PKK ile iş birliği yapıyor. Çocukları gençlik kolları ile kendilerine çekiyorlar. Çocuğum nerede şimdi? Ben 7 yıldır onun terine, kokusuna hasretim. Terör mağduruyum. Bu HDP haindir. Polis, asker, bayrak haini. Murat Karayılan ismini bilmiyorlar. Küçük kızlara elbiseleri giydirmişler tecavüz ediyorlar. İnşallah kökü gelir biter. Bu parti kapanırsa bizim bayramımız olur.”
# abd # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # hdp # İyi Parti # terör # ulusal kanal # haber # asker # aydınlık # diyarbakır anneleri # Partisi # istismar